21 juli 2014

För chokladälskaren


Min dotter J gjorde den godaste choklad tårtan

 ever i helgen.

Så himla gott!


Den riktigt smälte i munnen men riktigt mäktig.




Så här ska ni få receptet om ni har lust att pröva själva.

Kommer att bli en favorit hemma.

Jag lovar.

Chokladtårta

150 g smör
3 dl strösocker
1 dl kakao
2 tsk vaniljsocker
2 ägg
2 dl vetemjöl

Glasyr:
2 dl vispgrädde
25 g smör
200 g mörk blockchoklad

Gör så här:

Smält smöret i en kastrull och låt svalna. 

Blanda alla övriga ingredienser, mjölet sist.

Häll smeten i en smord form och bröad 

avtagbar form med löstagbara kanter.

Grädda kakan i 175° i ca 20 min.

Kakan ska vara lite kladdig i mitten.

Koka grädden och smöret till glasyren.

Ha sedan i chokladen i småbitar och rör tills allt har smält.

Låt den stelna lite i kylen.

Smeta sedan över den över tårtan när den har svalnat.

Vi dekorerade inte men det gör man lite som man vill.

Grädde och glass till är gott till.

Vågar ni pröva?

Beroende framkallande- jag lovar.



Trevlig kväll.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar